OTO ALARM ÖZELLİKLERİ KUMANDAYLA DEVREYE ALMA SESSİZ KURABİLME İSTENİLDİĞİNDE DEVRE DIŞI BIRAKABİLME PANİK (ARAÇ BULMA) OTOMATİK KURULMA KUMANDA OLMADAN DEVRE DIŞI BIRAKABİLME ALARMI SUSTURABİLME ARAÇ BULMA RAPORLAMA AYARLI DARBE SENSÖRÜ CAM KALDIRMA ÇIKIŞI MERKEZİ KİLİTLERE KUMANDA MOTOR BLOKE (OPSİYONEL) BAGAJ AÇMA ÇIKIŞI (ÖZELLİKLİ ARAÇLARDA) DARBE SENSÖRÜ İPTALİ SÜRÜŞ EMNİYET (OPSİYONEL) TÜM ARAÇLARA UYUMLU
Otonuzu hırsıza emanet etmeyin
Â
Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, Başkent’te giderek artan otomobil hırsızlıklarına karşı vatandaşlara tedbir almaları yönünde uyarıda bulundu.
Emnİyet Genel Müdürlüğü yetkilisi alınacak basit önlemlerle oto hırsızlıklarının önüne geçileceğinin belirterek, tedbirleri ise şöyle sıraladılar:
► Kısa süre için aracınızdan ayrılsanız bile, kontağı kapatıp kapıları kilitleyiniz. Kontak anahtarını ve trafik tescil belgesini oto içerisinde asla bırakmayınız.
► Otonuzun anahtarını ve tescil belgenizi asla tanımadığınız kimseye ulaÅŸabileceÄŸi yerlerde kısa sürede olsa bırakmayınız.
► Direksiyonu ile gaz pedalını birbirine baÄŸlayan anahtarlı kilit ve alarm sistemi taktırınız.
► Trafik tescil belgenizde ÅŸasi ve motor numaraları ile otonuzun üzerinde bulunan numaraların aynı olup olmadığını kontrol ediniz. EÄŸer numaralar otonuzun üzerindeki aynı deÄŸilse derhal otonuzun kayıtlı olduÄŸu trafik tescil birimlerine giderek bu yanlışın giderilmesini saÄŸlayınız.
► Yeni bir oto aldığınızda hırsızlığa karşı güvenlik sistemleri olup olmadığına dikkat ediniz. Tüketicilerin güvenlik konusundaki endiÅŸesi arttıkça üreticiler talepleri deÄŸerlendirecektir.
► Trafik de arkadan çarpma suretiyle oluÅŸan trafik kazalarında durmanız halinde otonuzun motorunu durdurarak kontak anahtarını üzerinize alınız.
► Çanta cüzdan, kredi kartı, gibi deÄŸerli eÅŸyalarınızı yada deÄŸerli olmasa da deÄŸerli görüntüsü veren paket ve poÅŸetleri oto içerisinde bırakmayınız.
► Otonuzu ara sokak yerine park yasağının olmadığı caddelere veya otoparka park ediniz. |